DAV i pressen

På denne side har vi samlet et overblik over kronikker og debatindlæg fra De Anbragtes Vilkår, så du kan blive klogere på, hvilke holdninger vi har.

 

Vil du vide mere om, hvor De Anbragtes Vilkår står i forskellige aspekter, har vi også samlet et overblik over de gange, hvor De Anbragtes Vilkår er nævnt eller citeret i pressen. Det kan du se her. (Bemærk at denne side ikke kan læses på mobile enheder).

polit.png

Da Amanda​ Kristensen var 18 år, sluttede hendes anbringelse, og hun skulle stå på egne ben. Det kan vi altså gøre bedre

31. august 2020

Anbragte børn skal ikke flyttes rundt, som var de potteplanter. Giv dem indflydelse

14. Februar 2020

Med en fast kontaktperson hos myndighederne, videreuddannelse til socialrådgivere og andre tiltag skal vi blive bedre til at sikre anbragte børns indflydelse på deres eget liv

pic5.png

Debat: Der er brug for systematisk feedback på anbringelsesområdet

12. juni 2018

Man bør systematisk indsamle erfaringer fra tidligere anbragte, så systemet kan lære af de anbragtes oplevelser og ad den vej styrke anbringelsesområdet.

Efterværn_Politiken.png

Tidligere anbragte: Skal man hjælpe en tidligere anbragt ung ind i voksenlivet, dur det ikke, at man kun engagerer sig kl. 8-16

2. juli 2020

Syv tidligere anbragte, herunder frivillige i De Anbragtes Vilkår, har skrevet et debatindlæg om udfordringerne ved den nuværende model for efterværn.

Anbragte: Indgribende anbringelser kræver bedre vurderingsgrundlag

13. Januar 2020

Aldrig har anbragte børns ve og vel været drøftet som efter statsministerens nytårstale. En reform må sikre øget retssikkerhed og højne kvaliteten af anbringelser, mener De Anbragtes Vilkår.

pic6.png

De Anbragtes Vilkår: Vi skal turde pege anbringelsens elefanter i rummet ud

11. maj 2017

Det er en fejllogik at antage, at anbringelsesindsatser alene efterlader konstruktive forbedringer hos anbragte, hvor alt der ikke er konstruktivt stammer fra dårlige opvækstvilkår inden anbringelsen, eller har rod i genetisk disponering.

pic.png

Anbragte: Prioriter udsatte børn og unges skolegang i den gradvise åbning

31. marts 2020

Når Danmark gradvist skal genåbnes grundet Covid-19, skal udsatte børn og unges skole prioriteres, fordi de lider det største tab ved ikke at gå i skole.

pic4.png

Statsministeren gjorde anbragte børn til storpolitik – men hvorfor blev svaret flere anbringelser?

5. januar 2020

Statsministeren bør ikke have et mål om flere anbringelser. I stedet bør hun have fokus på en rettidig, rigtig og kvalitetssikret anbringelse af de børn, hvor det er nødvendigt, skriver formanden for De Anbragtes Vilkår.

pic7.png

’Den, der ligger på gulvet, det er køteren!’

14. juni 2016

"Den, der ligger på gulvet, det er køteren."

Så længe staten tøver med at markere, at anbragte børn har krav på respekt og ikke ydmygelse, er det måske ikke så underligt, at afsporede ideologier får lov til at leve videre på danske børnehjem.

De Anbragtes Vilkår

Hejrevej 43

2400 København NV

  • Hvid Facebook ikon
  • Hvid Twitter ikon
  • Hvid LinkedIn ikon
  • Hvid Instagram Icon

Kontakt os

Sekretariatsleder

Inger Winther Johannsen

+45 22710625
inger@deanbragtesvilkar.dk 

Bestyrelsesformand

David Adrian Pedersen

+45 24623929
formand@deanbragtesvilkar.dk 

Kommunikationskoordinator

Christina Gottschalck Bloch

+45 28104739
christina@deanbragtesvilkar.dk 

© 2020 by De Anbragtes Vilkår

Proudly created with Wix.com