Topmøde for tidligere anbragte 2021
Topmøderne er omlagt til 3 digitale temamøder, der afholdes på 3 forskellige dage:
9. februar 2021 kl. 16 - 17:30
2. marts 2021 kl. 16 - 17:30
9. marts 2021 kl. 16 - 17:30
Du kan nu tilmelde dig det første temamøde, hvor vi skal blive klogere på det forestående regeringsudspil ’Barnets Lov’, og sætte det i relation til foreningens årstema ’Et rigtigt hjem’. For hvad er særligt vigtigt at sikre med lov, når det gælder om, at alle børn og unge skal have et trygt hjem?
Der åbnes op for tilmelding til temamøde 2 og 3 snarest.
Hvert år afholder vi topmøde for tidligere anbragte, hvor der deles viden og erfaring på baggrund af et på forhånd fastlagt årstema. Her arbejdes der løsningsorienteret med henblik på, at kunne præsentere forslag til ændringer af både struktur og praksis.
Vi bruger altså den indsamlede viden og alle de inputs vi får fra topmødernes deltagere, til at udvikle foreningens holdninger og anbefalinger til anbringelsesområdet.
Hvorfor er topmøderne kun for tidligere anbragte?
I DAV tror vi på, at man skal møde det selvstændige voksenliv, for bedst at kunne vurdere, hvordan anbringelsen har rustet en til voksenlivet, og dermed hvad der evt. mangler eller er svært, som en konsekvens af det børneliv man har haft. Vores erfaring er også at voksne i højere grad har mod på at dele de mere kritiske og endda tabubelagte ting. For en, der fortsat er anbragt kan det være voldsomt at høre.
At topmøderne alene er for tidligere anbragte, skyldes altså dels et hensyn til de nuværende, og dels muligheden for det større perspektiv.
Tema for topmødet 2021
Til topmødet i 2021, der i år er omlagt til at være tre digitale temamøder, arbejdes der med temaet 'Jeg har brug for et rigtigt hjem.
Vi skal således tale om, hvad fremtidens anbringelse skal kunne.
Hvad er et rigtigt hjem? Hvorfor definerer dét at være på døgninstitution eller at være i plejefamilie ens anbringelse? Kan vi tage det bedste med fra de to modeller, kombinere med inspiration fra andre og finde løsninger, der virker bedre?
Hvis vi som samfund vil de dårlige anbringelser til livs, skal der sættes fokus på, hvilke elementer der er i den gode anbringelse, og hvordan vi forstærker dem. Her har vi har behov for konkrete erfaringer fra tidligere anbragte for at blive klogere på, hvad der virker - netop derfor, er det temaet for topmøderne 2021.
Hvordan foregår topmødet?
Til vores topmøder arbejdes der hovedsagligt i forskellige grupper, der er inddelt ved borde. Det kan fx være baseret på alder, aktør, anbringelsesform mv. Formålet er, at kunne opnå så præcis viden som mulig omkring det aktuelle tema. Gruppeinddelingen bidrager desuden til, at vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forbindelse med covid19.
Ved hvert bord fungerer en som facilitator, ordstyrer og koordinator, og der arbejdes med på forhånd planlagte spørgsmål og aspekter i relation til topmødets tema.
Herudover vil der ofte være andre indslag til topmøderne, som fx talere fra anbringelsesområdet, anonyme meningsmålinger, fælles debatter etc.
Vi sørger for fuld forplejning til alle deltagere.