Bliv frivillig hos
De Anbragtes Vilkår
En stor del af De Anbragtes Vilkårs arbejde sker i tæt samråd med både nuværende og tidligere anbragte. De frivillige kræfter vi har heri, er en bærende del af foreningen. For at være frivillig hos os, er det et krav, at du har anbringelsesbaggrund. Det er det, fordi vi mener, at nuværende og tidligere anbragte er de sande eksperter på anbringelsesområdet. Foreningen er desuden baseret på et grundlag om at være for, af og med nuværende og tidligere anbragte.
Du kan finde yderligere information og læse om forskellige arbejdsgrupper for frivillige på siden her.
En særlig del af vores frivillige-gruppe, er vores Ekspertgruppe af nuværende anbragte. Som nuværende anbragt kan du altid søge om optagelse til at komme med. Du kan læse mere her.
Sådan bliver
du frivillig
Har du lyst til at blive frivillig, vil én af vores andre frivillige (der alle er tidligere anbragte) tage en uformel kop kaffe med dig, hvor du kan stille spørgsmål og høre mere om foreningen, fra én af dem som kender den allerbedst.
Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, kan du ringe eller skrive til os via knappen.
Velkomstcafé
Fire gange om året er der velkomst-café, hvor nye frivillige har mulighed for at spørge garvede frivillige om stort og småt. Det er en god måde at få indblik i mulighederne for frivilligt arbejde hos DAV og ikke mindst en god måde at møde andre DAV-frivillige.
Hvad indebærer det at være frivillig hos De Anbragtes Vilkår?
Man kan være frivillig hos os i forskellige grader, alt efter hvad der passer i forhold til tid, interesser og andre forpligtelser. Uanset hvordan du vælger at være frivillig, vil du være med til gøre en forskel for anbragte børn og unge!
Arbejdet som frivillig i foreningen kan indebærer aktivitet på forskellige niveauer, alt efter hvad der passer dine muligheder og ønsker bedst:
-
To årlige stormøder
Som frivillig er du inviteret til to stormøder om året. På stormøderne er der mulighed for netværk, orientering om fokusområderne i foreningen, udvikling af nye arbejdsgrupper og prioriteringsøvelser ved afstemning mm.
-
Du ønsker at bruge din erfaring
En stor del af at gøre en forskel for foreningens dagsorden er, at man synes det er meningsfuldt at dele sin historie, i forhold til at kunne arbejde med de forskellige perspektiver og erfaringer vi som helhed har i foreningen. Det betyder ikke, at man skal ville være offentlig med sin historie – men at man har lyst til at tage udgangspunkt i den som reference internt i foreningens arbejde.
-
Bliv en del af en fast arbejdsgruppe
Som frivillig kan du blive del af en fast arbejdsgruppe. Vær opmærksom på, at det ikke er et krav at være i en arbejdsgruppe.
Ønsker man at være del af en arbejdsgruppe, forventes man at kunne arbejde i gruppen i minimum et år frem. Holdsætningen i grupperne sker gennem en blanding af interessetilkendegivelse fra den frivillige og samtaler med sekretariatet.
-
Indgå i ad hoc arbejdsgruppe løbende
Du kan også melde dig til ad hoc arbejdsgrupper løbende, der fokuserer på et bestemt emne. Det kan fx handle om anbringelse uden samtykke, samarbejde med biologisk familie, eller udarbejdelse af høringssvar, feedback på ideer fra andre foreninger eller kommunikationskampagner, vi selv ønsker at køre. Ad hoc grupperne kan varirere i tidspunkt, varighed og antal frivillige. Vi rekrutterer til dem via Facebook og her vil der altid være nærmere information. Ad hoc grupperne giver mulighed for at sige til og fra som det passer med interesser og tid.
Arbejdsgrupper for frivillige
Hos De Anbragtes Vilkår har vi en række faste arbejdsgrupper. Disse er ansvarlige for at udvikle foreningens aktiviteter indenfor det specifikke område i tæt samarbejde med sekretariatet. Arbejdsgrupperne arbejder efter et årshjul og mødes med faste mellemrum.
Hver arbejdsgruppe har sin egen koordinator.
Udover faste arbejdsgrupper nedsættes der løbende ad hoc arbejdsgrupper i takt med vores behov og udvikling.
Du skal derfor endelig ikke holde dig tilbage med at melde dig som frivillig, fordi du ikke kan se dig selv i en af de faste arbejdsgrupper.
Frivillig pleje
Undommens Folkemøde
Konference
Folkemøde
Årsrapport
Topmøde
Social media aktivisme
Julekalender
Oplægs-holdere og cases
Værdier i
frivillige-gruppen
Det er vigtigt at De Anbragtes Vilkår altid er et rart sted at være. Det sætter krav til os alle, fordi vi er en gruppe, der hele tiden udvikler sig. Vi bliver hele tiden flere frivillige og vi er forskellige i alder, perspektiver, erfaringer, type, stil osv.
Det er en diversitet vi ønsker og som vi hele tiden vil arbejde for bliver større. Forskelligheden er nemlig en styrke i vores arbejde, der skal indsamle og belyse de mange forskellige historier og mennesker, som anbringelsesområdet dækker over. Men det kan også udfordre et samarbejde, og derfor skal vi løbende være opmærksomme på at sikre, at foreningen er et rart sted at være.
Derfor har vi opstillet følgende værdier for arbejdet som frivillig i De Anbragtes Vilkår:
-
Vi griner ikke af hinanden…
-
Vi respekterer hinandens forskellighed - vi er et nuanceringsforum
-
Vores individuelle oplevelser kan ikke være forkerte
-
Der er plads til at være ked af det
-
Vi skal bygge et inkluderende fællesskab, hvor vi aktivt inviterer nye medlemmer ind også selvom de er forskellige fra os selv
-
Vi skal anerkende hinanden, fordi den enkelte historie har værdi
-
Alle har derfor noget vigtigt at sige og vi skal give hinanden plads
-
At være frivillig er et arbejde, dvs. vi skal overholde aftaler, svare på henvendelser, koncentrere os om emnet mv.
-
Det betyder også, at vi ikke er et terapiforum, men et arbejdsfællesskab.
Mød vores frivillige
Vi holder foredrag
De Anbragtes Vilkårs Advisory Board af tidligere anbragte holder foredrag og oplæg. Kender du til et uddannelsessted, en døgninstitution eller noget helt tredje, der kunne have et ønske om at høre et foredrag, have en gæsteforelæsning eller andet fra en med anbringelsesbaggrund, hører vi gerne fra dig. Der er forskellige muligheder for oplæg alt efter, hvilken type organisation I er.
Kontakt os her, for at høre mere.